Svi naši profesori imaju dugogodišnje iskustvo u nastavi i prate suvremene trendove u podučavanju jezika. Većina profesora ujedno su osnivači i suvlasnici škole. Naši profesori su i autori udžbenika, predavači na fakultetima, vrsni prevoditelji, voditelji stručnih seminara i radionica za obuku nastavnika, predavači na konferencijama u zemlji i inozemstvu te mentori studentima Filozofskog fakulteta.

Nina Babić

Diplomirala engleski jezik i komparativnu književnost, te specijalizirala metodiku stranog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom školovanja i studija dvije godine je provela u SAD-u. Predaje u tečajevima za djecu, tinejdžere, odrasle, te vodi poslovne tečajeve i pripremne tečajeve za međunarodne ispite. Predavač je na katedri za poslovni jezik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Bavi se teacher trainingom. Održala je brojne radionice na mnogim domaćim i međunarodnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Biserka Džeba

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski i španjolski jezik. Od 1983. godine radi kao profesor engleskog jezika i teacher trainer. Održala brojne radionice na seminarima i konferencijama u zemlji i inozemstvu. Već neko vrijeme bavi se pisanjem udžbenika engleskog jezika za učenike osnovnih škola, a do sada je kao autor ili koautor objavila 9 udžbenika.

Milena Gradiška

Profesorica engleskog i francuskog jezika s dugogodišnjim iskustvom podučavanja svih dobnih skupina, prisustvovala je brojnim seminarima u zemlji i inozemstvu, te obavljala funkciju teacher trainera. Pored općeg jezika već desetak godina radi i pripremne tečajeve za međunarodne ispite (FCE, CAE i CPE), te se intenzivno bavi prevođenjem.

Dijana Pavičić-Haniš

Profesorica engleskog jezika i teacher trainer. Diplomirala engleski i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te specijalizirala metodiku stranog jezika na poslijediplomskom studiju. Kao dobitnica Fulbrightove stipendije boravila u SAD. Ima dugogodišnje iskustvo u nastavi općeg i poslovnog jezika kao i predavača stranog jezika na fakultetu. Sudjelovala na brojnim stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Niz godina vodi pripremne tečajeve za međunarodne ispite (FCE, CAE, CPE i BEC), te se bavi prevođenjem.

Brigitte Heidler

Diplomirala španjolski i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom i nakon studija boravila u Španjolskoj te usavršavala španjolski jezik u Barceloni, Salamanki i Valenciji. Ima dugogodišnje iskustvo u nastavi općeg jezika, radi sa svim dobnim skupinama od učeničkih do odraslih, a bavi se i prevođenjem.

Marina Horkić

Diplomirala engleski i talijanski jezik i književnost pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Usavršavala metodiku na teacher training seminarima u Cambridgeu, Hastingsu i Londonu. Ima višegodišnje iskustvo u nastavi i prevođenju. Radi sa svim dobnim skupinama i u pripremnim tečajevima za međunarodne ispite (FCE). Bavi se i prevođenjem. Objavljeni prijevodi istaknutih britanskih i američkih autora, među kojima su i dva nobelovca, Ernest Hemingway i Doris Lessing. Članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Ankica Knezović

Diplomirala engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija provela je godinu dana na studiju u SAD (Lock Haven University, Pennsylvania). Magistrirala je na Američkim studijima. Ima dugogodišnje iskustvo u nastavi sa svim dobnim skupinama, poslovnim tečajevima te pripremnim tečajevima za međunarodne ispite (FCE, CAE i CPE). Predavač je na katedri za poslovni engleski jezik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Bavi se teacher trainingom, u sklopu čega je održala brojne radionice u Hrvatskoj, te prisustvovala brojnim stručnim seminarima. Koautor je tri udžbenika za rano učenje engleskog jezika u osnovnim školama.

Alica Mahmet

Diplomirala je engleski jezik i književnost i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Boravila je 2 godine u Londonu gdje je završila specijalizirani tečaj za predavača poslovnog jezika. Ima dugogodišnje iskustvo u nastavi đačkih, omladinskih i poslovnih tečajeva te tečajeva za odrasle. Također je vodila odrasle i omladinske grupe u London, Oxford i Dublin gdje su pohađali tečajeve engleskog jezika. Prisustvovala je brojnim konferencijama i skupovima u zemlji i inozemstvu. Bavi se pismenim prevođenjem.

Božica Pavlinek

Dugogodišnji profesor engleskog jezika i teacher trainer, predavala na Učiteljskoj akademiji, autorica englesko-hrvatskog i hrvatsko-engleskog školskog rječnika. Održala je brojne radionice na stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Trenutno vodi opće i poslovne tečajeve u tvrtkama i drži ispite o poznavanju engleskog jezika.

Ira Raše Jelenc

Diplomirala engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je na Odsjeku za talijansku književnost. Završila je i poslijediplomski studij iz turizma na Accademia di studi mediterranei u Agrigentu, Italija. Sudjelovala je na brojnim jezičnim seminarima u zemlji i inozemstvu. Ima dugogodišnje iskustvo u nastavi općeg i poslovnog jezika, te predaje svim dobnim skupinama. U slobodno vrijeme bavi se prevođenjem.

Nada Vučinić

Diplomirala engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Podučava različite dobne skupine, od predškolske djece do odraslih. Posljednjih godina predaje i engleski poslovni jezik za što se usavršavala u Londonu. Koautorica je video tečaja za odrasle i udžbenika za predškolsku djecu, te osposobljeni teacher trainer. U slobodno vrijeme bavi se prevođenjem (prevela desetak knjiga s engleskog jezika).

Jelena Tomljanović

Diplomirala engleski i ruski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom predškolske i školske dobi. Trenutno predaje u tečajevima za djecu i tinejdžere. Radi i tečajeve za odrasle, poslovne tečajeve te  pripremne tečajeve za međunarodne ispite. U slobodno vrijeme bavi se prevođenjem.

Enisa Hadrović Vojtek

Diplomirala engleski jezik na Filozofskom fakultetu i muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija boravila šest mjeseci u Londonu. Ima dugogodišnje iskustvo u nastavi kao profesorica engleskog jezika u tečajevima za djecu, tinejđere i odrasle. Sudjelovala je na brojnim stručnim skupovima i seminarima. Također se bavi prevođenjem, naročito glazbene literature.
Predaje engleski na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Nina Babić, Biserka Džeba, Milena Gradiška, Dijana Pavičić-Haniš, Marina Horkić, Ankica Knezović, Alica Mahmet, Božica Pavlinek, Ira Raše Jelenc i Nada Vučinić također su osnivači i suvlasnici škole zajedno sa Zlatkom Crvenkom, bivšom direktoricom škole. Od jeseni 2022.g nova direktorica je prof. Brigitte Heidler.

 

Ostali nastavnici

  • Dunja Kvakan – engleski jezik