Dugo učite engleski jezik? Dosta vam je gramatike? Zasićeni ste udžbenicima? Zanima vas što se događa u svijetu oko vas, imate razne interese, a i željeli biste održavati razinu znanja engleskog jezika?

Onda je ovaj tečaj pravo rješenje za vas! Autentični tekstovi, recentni novinski članci, ulomci iz knjiga, zanimljivosti s Inerneta, ulomci iz TV emisija i serija, filmovi, glazba i još obilje zanimljivih sadržaja!

Mediji i kultura su konverzacijski tečaj za sve one koji već dobro vladaju engleskim jezikom (poželjna razina je B 2 prema CEF-u), a htjeli bi ga osvježiti i održavati kroz osmišljene razgovore o aktualnim događajima iz svakodnevnog života te različitim temama iz područja kulture. Naglasak je na razvijanju i jačanju vještine govora (čitaju se i komentiraju novinski članci o najnovijim događajima u zemlji i svijetu, tekstovi iz različitih sfera ljudske djelatnosti kao što su sociologija, psihologija, umjetnost i sl. te priče slavnih književnika koji su pisali na engleskom jeziku), kao i vještine slušanja (slušaju se vijesti i brojni drugi snimljeni materijali sa izvornim govornicima, gledaju kratki dokumentarni filmovi i sl.). Nastava se odvija u malim grupama 2 x tjedno po 90 minuta na lokacijama Nove Varšavske u samom središtu grada.


MEDIJI I KULTURA TEČAJEVI

Tečaj Dob polaznika CEF* Sati tjedno Sati
MEDIJI I KULTURA (MIK) odrasli i tinejdžeri 1×2 64 sati godišnje
MEDIJI I KULTURA (MIK) odrasli i tinejdžeri 1×2 30 sati semestralno